יום רביעי, 28 באפריל 2010

עוגת שוקולד, מרציפן ודובדבנים


עוגה מרשימה וטעימה של אהרוני
אני לא יכולה שלא ללכת שבי אחר השילוב המוגזם הזה.. שוקולד ודובדבנים
טוטאל יאמי...
עד העונג הבא...

לדובדבנים:
200 גר' דובדבנים
רבע כוס מים
3 כפות סוכר
חצי כוס ליקר שרי

- מבשלים את הדובדבנים עם המים והסוכר 10 דקות, עד לזיגוג של הדובדבנים
- מורידים מהאש ומוסיפים שרי

לעוגה:
500 גרם מרציפן
5 ביצים מס' 2
50 גרם אבקת קקאו משובח
50 גרם קמח
120 גרם חמאה מומסת
70 גרם שוקולד צ'פס מריר

אופן הכנה:- מרככים את המרציפן מעט במיקרו
- מרככים את המרציפן בקערת המיקסר עם וו גיטרה
- מוסיפים את הביצים בהדרגה, ממשיכים להקציף עם הגיטרה לקבלת קרם חלק
- מנפים פנימה את הקקאו+קמח, ואת החמאה הנוזלית
- מערבלים עד לתערובת חלקה
- מוסיפים שוקולד צ'יפס
- שופכים לתוך רינג 24 משומן ואופים ב- 170 מעלות כ-20 דקות
- מוציאים ושופכים את הדובדבנים ואת הסירופ על העוגה החמה
- מצננים ומעטרים בקישוטי שוקולד

אין תגובות: